„Чучково подне“, представљање књиге "Драме, Колумне II" Бранко Чучак.

У склопу осмих "Чучкових књижевних сусрета", другог дана у читаноци народне библиотеке одржано је чучково поподне на којем је представљена књига Бранка Чучка "Драме, колумне II", четврта у низу Дјела Бранка Чучка. Присутнима су се у препуној сали читаонице народне библиотеке обратили директор Озрена Ђурић - Радуловић, те Бранко Брђанин Бајовић као уредник и приређивач представивши "Драме, Колумне II".

„... ево пред нама свих драмских текстова Бранка Чучка до којих смо могли доћи ( уз напомену да се из биографско- библиографских биљешки и серијала записа Тако сваки дан, објављених у сарајевском  Животу, може закључити како је било још текстова, а и још више „драма“ нашег Писца), наведених и са насловима и са – за Чучка нимало неважно- поднасловима:

ЈЕДНА У МАЈКЕ (Црна комедија);  ГЕНЕРАЛНА ПРОБА СМАКА СВИЈЕТА (Драма новинарске патке);  МЕРКАЛИЈЕ БЈЕЖИ ИЗ ЗЕМЉОТРЕСА (оперета); ЦРНА МРЉА БРЗОГ ЗА САРАЈЕВО ( Текст за позориште ); ПЕЧЕНЕ СУ КОКОШИ СПАДАЛЕ СА НЕБА ( Драма логореичне булимије); те  - коначно- и текст радио- драме НОЋ КАД (ЈЕ) ШТУЦА(ЛА) БАБА АНА.

Мислим како ће овим томом у Дјелима не само бити освијетљена укупност свих рукавица литерарних настојања Бранка Чучка, но да ће се он достојно и достојанствено представити као „тотални писац“ ( што ће- овдје у наставку објављене – Колумне II  само додатно потврдити)!...“, између осталог је истакао уредник Бранко Брђанин Бајовић.